pondělí 24. září 2012

Jaky ročník to pálíme?:)


Vždycky se mi líbilo, když jsem pil nějaké starší víno a při pohledu na jeho ročník jsem si uvědomoval, co se v daném roce stalo, například často s lidmi, co s nimi piju to víno:) jsem se třeba ani neznal... ale proč o tom mluvím...
Dneska ráno jsem vlezl na váhu a číslo 78, které se mi na ní ukázalo mě vrátilo zpět do mého mládí.. musel jsem přemýšlet, dlouho přemýšlet, kdy jsem měl takovou váhu..:).. jjó byl to ročník 1980, kdy jsme úspěšně postoupili na spartakiádu na Strahov a při pravidelném cvičení jsem shodil řadu kg, ale pak už měla váha jen ten stoupající trend, který dostal další silný impulz, když jsem na vysoké přestal kouřit:)..

Takže v sádle pálím rok 1980...

a že to byl dobrý ročník, málem jsem několikrát téměř úspěšně :) získal dívky svých tehdejších snů, záměrně říkám téměř úspěšně, asi jako když Šimek s Grosmanem málem vyhráli soutěž o Milušku Voborníkovou:). Prostě jako znalec (piják vína by prohlížel barvu a hodnotil buket) si připomínám jednotlivé skvěle příhody a trapasy, jako by to było včera..:)

První týden, tedy 6 dnů, abych byl přesný mého nadšeného dietního úsilí je za mnou, asi Leona si to představovala jednodušší, ale tak nějak tvořivé a v rámci možnosti tím různé proplouvám, dál jsem si závazek, že to není jen chvilková záležitost, že je to rozhodnutí nafurt:), abych se správné motivoval, protože pořád věřím, že všechno je v hlavě a pak ještě v nohách:).. proto jsem si dovolil zvolit jeden den, kdy si dovolím "hřešit" tedy porušit plán a vzít si sladké nebo alkohol...prostě aby to bylo normálnější:).
Tentokrát to vyšlo na sobotu, kdy jsem slavil skvěle výročí, ale jak jsem řekl, protože věřím, že je to v hlavě a taky v nohách, snažil jsem se veškeré svoje úsilí podpořit tím, co mě baví a co k tomu jaksi neoddělitelně patří a to je pobíhání... Prostě jsem běhal, když to jen trochu šlo.. někdy pomaleji, někdy rychleji, někdy kratší trasy někdy delší.. koukám na týdenní souhrn a jsem příjemné potěšen.. na displaji svítí magických 155 km a tedy 16.5 hodiny příjemného pobíhání..

Nejlépe to vystihla jedna babička že Stodůlek, která mě během víkendu několikrát viděla ráno běžet s Deri, potom samotnýho mě potkala v parku, pak mě viděla pobíhat za sekačkou před barákem a potkala mě i večer.. následující den po ránu s batůžkem běžím do práce a .. potkávám babičku.. Zdravíme se a ona říká, vy jste takovej činorodej, pořád někde pobíháte..:).

A tak úsilí, činorodosti a běhu zdar! Ultra úsilí a ultra běhům zvlášť! 12:)

29 komentářů:

  1. Padnul si mě naprosto přesně do noty zrovna nedávno jsem listoval lezeckým deníčkem a zjistil že jsem se již propalil k 10 let starému materiálu a tomu se teda z těla už moc nechce :)) Držim palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tvoji pocest:) jsem rano rychle nadrasany post dal na 11:11 :).
      Pravda je, ze jsem slysel, ze cim starsi sadlo, tim upornejc se drzi.. Asi neco na tom bude:)
      Ta nostalgie me posedla taky, ovsem u me je to asi 30 let:)...
      tak nasemu usili zdar! MSF! 12:)

      Vymazat
  2. To je nahoda... ja jsem taky stoupla na vahu a taky jsem zjistila, ze jsem na hodnotach, na kterych jsem byla naposledy pred dvanacti lety... bohuzel to nebyly zrovna stihle casy. No co, trpelivost prinasi ruze, treba za tyden... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) i to se muze stat pri vahovem cestovani v case:).. Ovsem u tebe to zni vsechno legracne a vesele.. At se dari na ostrovech! 12:)

      Vymazat
    2. :) Dik. K legraci z toho mam daleko, ale trpelivost jeste v zasobe je, takze v pohode :)

      Vymazat
  3. Chudak babicka ted mozna premysli, ze jeji rodina ma asi pravdu a s Alzheimerem je treba si nezahravat... Ale jinak super, ja v lete palila rocnik 1990...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No smeju se.. to me puvodne ani nenapadlo, ze zapomnetlivost muze nejlip vysvetlit moje pobihani z mista na misto.. Fakt dobry! 12:)

      Vymazat
    2. Ja si zive vybavuju, jak jsem jednou prisla domu nadsena ze schuzky pionyrskyho oddilu, ktera se nesla v duchu 'pomahej starsim lidem'. Porad jsem koumala, jakej udelat dobrej skutek, az se mi to teda povedlo: u nas v ulici chodila sem a tam stara zmatena babicka a ptala se kudy na nadrazi. Tak jsem ji zavedla na nejblizsi stanici metra (vlak jako vlak) a posadila do vagonu. Od te doby ji u nas na sidlisti uz nikdo nevidel... ale bobrika pomoci starsimu spoluobcanovi jsem si odskrtla.

      Vymazat
  4. Taky jsem byla na váze, asi před týdnem. Tuhle váhu jsem měla naposledy na ZŠ (a to jsem měřila o nějaký ten cm méně), v pase mám míň, než si kdy pamatuju. Jenže radost z toho nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No starosti, pripadne nejake nemoci jsou zase opacny extrem.. tam je potreba se inspirovat, jak spravne nabrat to zdrave, svaly a silu.. ale to je podle vsech odborniku daleko tezsi nez shodit ze se be sadlo.. Drzim palce, 12:)

      Vymazat
  5. tohle téma Tě muselo napadnout při běhu, nevěřím, že je možné ho vymyslet v klidu. Moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No rano jsem bezel do prace, po ceste mi to vsechno probihalo hlavou.. Mas tu tradicne rychle nadrasanej, autentickej a pocitovej post:). Akorat jsem si to na webu nechal ohackovat, dal to sem a bezel pracovat:). Diky! At ti to hezky triatlonuje, nebo tez uz asi jen duatlonuje! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Blahopřeji k 78 kg . Nikde jsem se nedočetl kolik měříš na výšku ?

    Já se před třemi týdny taky rozhodl , že shodim 10 kg . Z 85 na 75 . Zatím jsem sundal 2 kg . Na jaře bych chtel muj čas na maraton 4:07 stlačit pod 4 hod .

    Zaujalo mě to tvoje rozhodnutí nepoužívat cukr . Čím sladíš kafe ?
    Pro mě by tohle bylo moc drastické , já mam sladké rád .

    S pozdravem Lišák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no 176cm.. piju prevazne caj, kafe obcas a nic nesladim..i kdyz muzu:), takze takova obet to neni..
      ja zase rad vino a pivo:), sice nejsem alkoholik:) ale mam to rad.. o to se to hur snasi..:). drzim nam palce v hubnouci kure.. ono je to urcite lepsi chapat jako delsi obdobi.. ja jen potrebu naskocit trochu dynamicky, abych mel pocit, ze se neco deje..:), msf! 12:)

      Vymazat
  7. Mám pocit, že všude čtu a slyším o hubnutí..
    Nejsi výjimka :(
    Sílu na to nemám, ale rád si o tom počtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slibuju, ze uz nejakou dobu nebudu primarne psat o hubnuti:)... ted mi strasi plno ukolu v hlave, snaha o stromovku a jine zazitky, se kterymi se snad podelim, nez je zapomenu:). Drz se. 12:)

      Vymazat
    2. Nene, jen pokračuj!
      Bylo to spíš na mě, že bych o tom neměl jen číst, ale i něco pro to udělat :-)

      Vymazat
  8. Právě pálím Superiore Ripasso r.2010 :) Po návratu z dovolené pokračuji v palbě sádla r.2003. V tomto případě nejde říct, čím starší, tím lepší-2010 v kvalitě rozhodně vede :) Držím nám palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jjo, ripasso.. moje oblibene "zverstvo" :) italskych vinaru, kdyz vymackane hrozny ze slamoveho vina amarone, pridaji do kvasneho procesu standardniho Valpolicello:).. den byl narocny a jak o tom ctu. otevrel jsem vino a zhresil:). bylo to tezky.. snad mi to panbu a Leona odpusti:)... Ale otevrel jsem jen Valpolicello.. aspon, ze tak.. MSF!
      Anglicane by rekli, neco jako.. I can resist everything, but temptetion! 12:)

      Vymazat
  9. Já stoupnu na váhu a konstatuji, že tolik jsem měla jen jako těhotná. A to ještě jen při tom posledním dítku. U prvních dvou jsem měla asi jen lehce přes 60 kg... Ach jo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni to krasne? takova romanticka cesta casem? Mimochodem, soudim, ze jsi byla v tehotenstvi velmi vychrtla, coz neni dobre pro zdarny vyvoj deti!!! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. No, byla jsem hodně štíhlá. U Sáry jsem ani nevěděla, že jsem těhotná. Vážila jsem 49 kg a to jsem byl už v půlce těhotenství :o)

      Vymazat
    3. Žena si stěžuje, že je jak těhotná a muž na to, že je to romantická cesta časem. Vy jste se hledali. :D

      Vymazat
    4. Hlavně aby se nám Honza nepropálil až k Národnímu divadlu :)

      Vymazat
    5. 2 advid: Vsak me trochu znas..:)
      2 ll: No starej jsem dost, ale na Narodni divadlo nemam:)... Ovsem zase poznamka naprosto k veci a suse jsi vystihl, co se deje kolem:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Jen jsem očkem mrknul na titulek a těšil jsem se na rozbor současné lihové situace. Ovšem ... skutečnost je téma, kdy jsme říkali "to nevymyslíš"!! ... tak pálím naprosto stejný ročník (i naprosto stejnou váhu). Za rok současného běhání jsem bez jiného přičinění shodil 7 kg. Držím se klasické diety "nežrat a běhat" :-) Tak ať ti to běhá!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, ja ted na neco podobneho preskocim, ovsem s tim, ze nebudu zrat jen ty skodlive:) veci,, preci jen Stromovka se blizi milovymi kroky:)..tak to me tesi, ze jsme na tom stejne! MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Je to drina Honzo...

    Je to hezke cteni, ale jen tak jsi prohodil, ze te to "stalo" 155 km tydne ... :-)
    to je velmi slusna porce a doufam, ze se k ni jednou taky dobracuju :-)

    Ve svem okoli naznam nikoho, kdo da 155 km tydne a sam vim, jak je to narocne - hlavne i casove :)
    Dobre Ty !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, ovsem tech 155 ma v sobe i radu velmi relazacnich behu s mym psem, dcerou, pripadne s moji nejmilejsi.. takze neni to tak, ze bych se po kazde hnal do umoru, to zase ne.. ale jsou to dve pracovni smeny, to zase jo:)...
      Ovsem ja si radsi odepru TV nez bych si odeprel pobihani.. kazdy mame svoje preference. At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...