pátek 13. května 2011

Když musíš, tak musíš (aneb šuby duby Amerika...)

Od kamarádů občas slýchám, že jsem až moc pracovitej, až moc se věcem věnuji, že moje úsilí je tak moc usilovný, až jim to vadí:)... Ovšem, já bych k tomu pro pořádek dodal, že je to spíš legrační a že tím, jak se snažím se v tom všem vidět ten veselý rozměr, tak se věci vesele dějí i když třeba "usiluju":), ale postupně..

Ve čtvrtek jsem si vzal dovolenou, abych dopoledne koordinoval práce při dokončování přestavby našeho domečku (celkem náročné, ale blížíme se do finále, aspoň doufám, že koncem května se začneme stěhovat), až do 12 hodin jsem různě pobíhal na stavbě a když už bylo jasné, kdo a co má jak dělat:), [já jsem měl zakopané a připravené vedení vody a elektriky v zahradě, přesunul jsem se domů, oblíknul běžecké hadry (tentokrát navzdory horku jsem vzal moudré tričko a bundu) a vyrazil na svůj plánovaný běh cca 60km..

Teda, vybíhal jsem takový vytočený, až bych řekl nasr.., ale teď ani nevím proč..:) ... Vadilo mi, že jsem nemohl běžet ráno, ostře píchalo slunce a hned začínalo pršet, bál jsem se, že to nestihnu "uběhnout" než se spustí lijavec... Ale zatočil jsem po cca 3km v Prokopáku podle trati a najednou jsem si uvědomil, že ten déšť krásně kropí prach na cestách, zeleň keřů kolem cest je najednou zářivější, jak jsem probíhal kolem vápenky, začalo sice silněji pršet, ale radoval jsem se, jak jsem skvěle odhald počasí..:)... ano správně.. starosti a problémy zůstaly za mnou a já se začal radovat ze svého objevovaciho běhu..

Za chvíli sice začalo pražit slunce jako blázen, ale to se mi podařilo přesně doběhnout do lesa u Osady "Dlouhá míle" a pokračovat ve stínu stromů na Dubeč.


Začal jsem se tradičně kochat a málem jsem zabloudil i na trase, kterou znám velmi dobře.. Říkám si, aspoň chvíli koukej na cestu, ať sebou někde zase neflákneš:) a včas.. málem bych zašlápl hnízdo slepýšů, chudinky se rozutekly na všechny strany, naštestí jsem aspoň jednoho stačil vyfotit..


Po pár km běžím liduprázdnou oblastí, široké lesní cesty u Roblína, v tom kde se vzalo, tu se vzalo, zaparkované auto a podle pravidelného pohupování jsem už na dálku poznal, že je JARO a že nějaký šťastný pár tam provozuje velmi příjemný "cross-training"...:).. Chápu je, kdo by se v těchto končinách pohyvoval, že?:) Mladý muž mě zahlédl z okénka, když jsem probíhal kolem, pozdravil jsem zamáváním a radši zrychlil, abych jim nekazil hezkou chvilku..:)


Jak se přiblížil 30.km, tak se přiblížil hlavní cíl moji cesty -- lom Velká Amerika. Musím se tady přiznat, jsem srab... Celou cestu jsem se těšil, že až doběhnu na ten konec a lom se přede mnou otevře (viz foto), tak se postavím na okraj a s patřičným gestem zakřičím.. Atanáááááá! Vinettou!!! Atanáááá Rybana!! :)



Jenže tam kousek seděla skupinka mladých děvčat u jednoho srázu a bál jsem se, že by (smíchy) mohla spadnout do lomu.. A tak snad někdy příště...:)

Zbytek zpáteční cesty probíhal tradičně, místo socialistického boje o zrno, to byl boj o vodu..Ačkoliv ji z nebe pršelo možná až moc, všechny krámky a hospody v přilehlých končinách byly zavřené a tak nezbylo zase "žebrat", tady to snad ani nenapíšu, ale lidí jsou hodní a byla to legrace..

Vlastně všechno bylo nějak hezky barevný [určitě ty endorfiny:)], i to střídání počasí od horka po chlad a déšť...ve finále jsem ještě dobrovolně nastavil okruh v Prokopaku, aby to vyšlo k těm 60km.. Pocity skvělý, jednak, že jsem v tom shonu a napětí se rozhodl vyběhnout a znovu se přesvědčil, že běhání na mě naprosto funguje a ani to zase nijak moc "nebolelo", uvidím zítra..:).

Radost, jednoduše radost.. zaplaťpánbu, že ji žádné moje (počáteční) úsilí neodradilo a že je stále se mnou. DÍKY.

12:)

9 komentářů:

  1. Amerika a okolí to je pro mě nostalgie za mlada jsme se tam dost vyblbli s tím výkřikem jsi mě zklamal až natrénuji poběžím s tebou a budem na sebe pokřikovat z jedné strany na druhou :)
    Ale smym tempem treningu se toho možná nedožiješ záleži jak tuhej máš kořínek :)))
    MSF tak at to beha a zustane bez nasledků :)

    OdpovědětVymazat
  2. Takove scifi - 60km.. :)) Krasne fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. 2ll: Ale prosim te... behas odhodlane a s radosti, aspon, co na dalku muzu posoudit a o to jde.. Mimochodem, jezdi tam autobus mestska ma zastavku pred amerikou, takze se da treba cestu tam jet a nazpatek bezet.. To uz pak neni zase tolik...
    Jinak diky za podporu..
    2 S0c: Nejhorsi je, ze si pripadam, jak profi voyager :), kam se vrtnu na delsich bezich, tak vpadnu do nejake choulostive situace.. Jeden muj znamy rika, ze jestli ja nebeham hlavne kvuli tomu:) :)... DIK, MSF!

    OdpovědětVymazat
  4. 60km! Až se mi z toho zatočila hlava. Hluboký obdiv. Jak dlouho trvá to uběhnout? (plusminus) V úterý běžela asi 100 metrů a byla šťastná jak blecha :-)

    OdpovědětVymazat
  5. 2 Peggy: Jakypak obdiv, vse je naprosto relativni.. Citim se hloupe, pokud to beres jako obdiv, protoze pak to musim brat jako bych se tim vytahoval.. Houbelec!:) Radost jsem mel, jak jsem utekl vsem tem pitomostem a starostem.. Jinak trva to u me s pitim a ruznymi zastavkami malicko nad 6 hodin... Prijemne straveny cas.. Jinak at se dari, 100m je dobry zacatek! Drzim palce... 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Teď úplně pitomá otázka, ale ... když odběhneš šest hodin, funguješ normálně po zbytek dne? Nebo si utahaný? A pokud odpovíš, že správně je za A, mám doplňující otázku: Na čem prosím jedeš, co šňupáš nebo kouříš? ... to chci taky !!! :-)

    P.S. Neupírám Ti právo běhat takové štreky tak mi neber právo Tě obdivovat :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Peggy: :), ted uz to mam vetsinou tak, ze planuju 40-45, na dopoledne, pak pribehnu, snim (oblibeny) okurkovy salat (voda, cukr, citron), najim se a normalne funguju:), vcetne nakupu v IKEA, prace na zahrade, domecku, atd.. beh je muj konicek a nechci, aby to nejak vyrazneji omezovalo moje blizke [ono stejne to ma nejaky zasah do rosinneho programu]. Jinak (tuk-tuk) vse ok, jsem v pohode.. To ty bezecke "chechtaliny":)... Po tech 59, to uz byl vecer, bylo kolem 7 hodiny, takze vecere, povidal jsem si, neco jsem malicko zaridil, vyridil maily.. pak sel spat..:). Rano od brzo na stavbe..
    Rikam, normalni pateticky [nebo pathetic:)?] usili SOS. Ted kdyz to pisu, tak si uvedomuju, ze to bude asi ten okurkovej salat:)...MSF!

    OdpovědětVymazat
  8. Teda jestli si cele odpoledne naprosto normalne fungoval po tech 6 hodinach behu tak seš normalní ufon. Já už po 2 hodinách určitě nefunguju normálně :)) .A po třech už mě nebaví sedět ani u počítače a to už je co říct :)) Jediný co sem schopen dělat nasledujici 1-2 hodiny je kanaping a televizig a chrning.)) Hold ses jinej nebo máme jiná měřítka na to co je normální :)

    OdpovědětVymazat
  9. 2 ll: Lubosi, po 6 hodinach jsem byl unavenej, o tom zadna:), ale taky uz byl vecer a ja mel za sebou opravdu perny den, takze jsem jen tak klabosil s rodinou... Ale druhy den brzo rano bylo vse v naprostem normalu (to jsem nebehal, neb jsem nestihal), v sobotu jsem bezel 10, v nedeli 22...
    Vetsinou zatim vzdy platilo, ze po 4 hodinach behu jsem schopen normalne fungovat, vcetne praci, nakupu i otravnych cinnosti:).. Tuk-tuk, doufam, ze to vydrzi.. nejsem ufoun, to, ze se ti chce polehavat, je normalni.. Me by se taky chtelo:) :)... Ale neni cas/moznost a tak pracuju.. Tech 6 hodin bylo narocnejsich:).
    Jinak to chce vsechno postupne, kdyz i takova lama/trouba jako ja, se dostane do stadia, ze jej 4 hodinovy beh nedesi, naopak, ze se na nej tesi a jedina prekazka je "urvat ten cas" :)...
    Tak to postupne zvladne kazdy. Chce to pozvolna a vydrzet..
    MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...