pátek 25. března 2011

Když se běhá dlouho sprintem..:)


...tak to není běh, ale štvanice a to mi to až moc připomíná moji současnou situaci. Rekonstrukce domečku vrcholí, samozřejmě v práci to v tu samou chvíli vypadá, že se možná i vyhlásí snad nějaké závazkové hnutí:).. Jakoby se všichni zbláznili. Jednoduše MAZEC:)! Abych u té své šílené mašiny seděl pořád přes půlnoc, pak následně upadl do "jistě formy bezvědomí", ráno brzo vstal, abych stačil běhat. Nejlépe ještě při zpáteční cestě zaběhnout zkontroloval stavbu a zase rychle domů a do práce..

Při tom vlastně proč? Proč se (často) nechávám zatahovat do takových šíleností? Ještě, že si pak při návratu z běhu, při ranním vycházejícím slunci ujasním priority a říkám si, klid Honzo, samozřejmě všechno doděláš, ale rozhodně nemá cenu brát víc práce, víc se honit. Ať už doopravdy nebo přeneseně. Jsi duševní běžec delších tratí :), žádný sprinter. Jakmile si to uvědomím, je zase aspoň na chvíli klid...

Připomíná mi to jeden moudrý vtip, který jsem včera v obměně použil (jako zamítavou odpověď na další úkoly a nabídky) v práci. Tedy původní verze zní tak, že se Američan dívá na Kubánce, který ještě před polednem polehává v síti na verandě a popíjí rum. Říká mu, že by neměl zbytečně odpočívat, že by měl raději vyjet na moře a ještě lovit. Pepe mu odpovídá, že už ráno lovil a proč by měl víc pracovat? Američan vysvětluje, že by pak měl víc peněz, mohl si koupit větší člun, větší síť, častěji lovit víc ryb a vydělat si víc peněz.. Na otázku co s těmi penězi pak, až bude starý a zničený, co s nimi bude dělat? Tak mu Američan říká, no co budeš chtít.. Třeba budeš odpočívat a radovat se že života... NO JO, TO JÁ ALE DĚLÁM UŽ TEĎ! :)

A tak je to správné! Je potřeba se radovat ze života teď. Žádné zbytečně čekání a těšení se "na důchod":). Je nejlepší si takové malé "důchody" a radosti dělat permanetně. Proto po posledních šílených dnech jsem vyhlásil i já velký "držák" :) stop-stav. Příští týden žádné šílenosti!!! Navíc zítra po ránu si vezmu termosku s čajem -- asi bude pršet, tak i červenou bundičku:) a poběžím údolím za čistými radostmi mého života. Trochu zabloudit, trochu si popovídat s domorodci, koukat a těšit se, jak to jaro je kolem nás ..

Poběžím relativně pomalu, tak nějak rozumně, trenýrkový plán říká něco kolem 35-37km, žádná křeč.

Neuštvat se, ani v běhu, ani v životě!!! Tak si znovu a znovu opakuji, žij teď, ne v budoucnosti!

Ať se to nám všem daří! 12:)

9 komentářů:

  1. Souhlas :) Jo a naschval jsi to vystavil ve 22:22? .)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak te tak znam (čtu) tak sis dneska vymyslel že oběhneš ameriku aby to bylo na slušnej blog :))
    Ja budu jen lehce par dni do zavodu nohy a prudušky nic moc takže budu ladič-pijan až večer svařák na léčbu :))
    Tak at si to dneska užiješ :))

    OdpovědětVymazat
  3. Hon za majetkem nebo mamonem je strašná věc. Myslel jsem si vždycky, že sport tomu pomáhá odnaučovat. Žel je to asi marné :(
    Marian

    OdpovědětVymazat
  4. Ano ano :) Na své dlouhé běhy si tě beru jako duchovní potravu. Naposled mi do běhu vyděšeně volala Eva, protože nevěřila, že při své současné výkonnosti vydržím běžet 3 hodiny. A on to přitom nebyl běh, ale jenom takové radostné pobíhání :) Stačí se dobře inpirovat :) Sportu zdar!

    OdpovědětVymazat
  5. No vzdálenosti jsou jak vidím relativní.. "...ROZUMNĚ 35-37 km"
    To snad někdy taky dokážu :-)
    Minulý víkend jsem se doplazil na 31 km, ale ROZUMNĚ to nebylo...

    OdpovědětVymazat
  6. 2 S0c: Tradicne mas pravdu, bylo to v 22:24, ale automaticky se mi nabidlo "hezke cislo", nemohl jsem odolat..:)
    2 ll: Dneska to behani bylo naprosto luxusni:), spousta zazitku, ve finale i veselych, jen co je ztravim:), dam post..
    2 Marian: Ja bych to na tvem miste nevzdaval. Myslim, ze ne vsichni se honi za mamonem.. Ja napriklad mam 90% honicek z toho, ze jsem dobrak jednoduchej:). Lidi prijdou prosi, zadoni a ja nakonec podlehnu, ze neco udelam (vetsinou to neni o penezich, v tom je to nejhorsi), pak zase vidim, ze jsou v tom dalsi lidi a tak "musim"... Ale za posledni 2 roky jsem to drasticky snizil!!! Nebyt toho dodelavani domecku (a ze chci byt v kvetnu prestehovan), tak by to bylo celkem v pohode, ale nekdy je to fakt HUSTY:). Nicmene, nevzdavej(me) to. IMHO to jde.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. 2 Machy: Mam radost, ze te to tak chytlo, ty mas fyzicku, ze bys s tim nemel mit zadny problem a naopak si toho desne uzivat..:). Je super, ze jsi to objevil. Drzim palce!
    2 RVM: ale prosim te.. 31 nebo 35 neni zadny rozdil. Ja tomu sice vubec nerozumim po te bezecke strance, ale jinak je to pouze v hlave..Ja to delam tak, ze se na tu svoji "mezni vzdalenost" vubec neupinam.. kdyz se ti "zda" 31 moc, tak si ubehni 35. MSF! At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Celý víkend jsem měla takový malý "důchod" a bylo to super... Svatá pravda, radovat se ze života... :-) Jen bych to někdy potřebovala mít vytetované na ruce, abych si na to vždycky vzpomněla, když je nějaká ta horší chvilka... Ale tak co, opakování je matka moudrosti. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Jitka: To mas naprostou pravdu. Clovek ma tendenci zapominat a brat skvele veci, dary a vztahy, jako samozrejmost. Musime holt na to myslet:). At se dari! MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...