sobota 27. března 2010

Je nádherné být veteránem začátečníkem!

Musím se vám s něčím svěřit. Není nad to být starším začátečníkem, nebo dokonce veteránem:) začátečníkem. Má to jen samé výhody, samá pozitiva.. Většina závodů jsou vlastně vaše osobáky, vítezstvím je často vůbec i fakt, že doběhnete:), mám nějak pocit že se ze všeho raduju jako malé děti z ježíška, všechno má tu příchuť něčeho vyjímečného a i určitě každý z nás se cítí být trochu vyjímečný...

V rámci téhle strategie naprosto jistého štěstí, naprosto skvělých výsledků, člověk může přistupovat ke všem závodům a treninkům. Proto, když jsem v rámci přípravy na Brdskou stezku dle "Voldemorta" zařadil PIM 1/2M, říkal jsem si společně s Ďurim, že to nebudiem hrotiť:)... stačí drobně pokořit můj loňský rekord, což zase nebude tak těžké (1:56, co byste chtěli od v(d)ěčného veteránského začátečníka, ne?) a budu nějak "happy":). Jenže, jenže... já jsem pošuk. Říkal jsem si, přece se nebudeš zase tolik šetřit, v zimě jsi poctivě běhal i na pásu, naběháno přeci máš [hned jsem se pro jistotu pochválil, že jsem dobrej:)]. A tak jsem říkal Ďurimu, pojď zkusíme tak na 1:40, nebudeme to úplně hrotit, ale dáme tomu, co půjde.

K tomu ještě vypuklo to šílenství kolem startu Pavla Nedvěda a diskuse na bjehej furt com(ůžeš) docházela k jeho neuvěřitelným časům.. Já fotbal teda vůbec nesleduju, ale vím že ostatní ano a tak jsem Ďurimu navrhnul, že poběžíme rychleji a když bychom ho dohnali, tak já se nějak připletu, on odvrátí kolizi a fotografové ho budou fotit:). Ale samozřejmě to vzalo za své. Po počátečních společných fotkách jsme se nějak navzájem ztratili, říkal jsem si, že to rozběhnu co můžu a Ďuri mě tradičně doběhne, ale Ďuri nikde a fotbalisty jsem taky neviděl. Teda upřímně, já jsem se na jeho fotku kouknul jen tak letmo, říkal jsem si blonďáka s haldou fotografů snad poznám.. ale nikde jsem ho neviděl. Jako polehčující okolnost přiznávám, že jsem běžel jako hasič k ohni, takže jsem sotva vnímal hezké spoluběžkyně, natož nějakýho (i když populárního, ale mě neznámého) chlápka..

Dávám fotku části našeho týmu v univerzitních barvách s přetaženým tričkem (já fotím a Wadim je skryt). Ale 1/2 PIM je za náma, ať žije finální příprava na Brdskou stezku.. Ta mi 100 procentně dá zabrat, ale už se na to těším, asi jsem skrytý masochista:).

Držte mi palce! 12:)

PS. Velká radost (tedy upřímně musím přiznat, že by určitě byla taky velká i s výrazně horším časem), kamarádi říkali, že i lamy, když maj naběháno, tak ve finále běhají i rychle:)!

SplitTimemin/KmDeltamin/KmRealTime
5 Km0:22:244,280:22:244,280:20:33
15 Km1:06:224,250:43:584,231:04:31
Finish1:33:494,260:27:274,301:31:58

Ďuri mě upozornil, že tam mají nějaké blbosti v čistém čase.. Určitě je to horší, můj oficialni byl 1:33:49 a byl jsem celkem blízko, ne 2minuty daleko. Takže čistý čas asi 1:33? Ale neřeším, beru 1:33.

PPS. Sice nejsem vůbec fotbalový (ani hokejový) fanda, nebejt toho že je blonďák, Pavla Nedvěda bez fotky nepoznám... Jedině si pamatuju takové to jeho jo/ne/jo/ne s reprezentací:).. Ale budiž mu dík, že dokázal pomoci a pobláznit lidi, že jich bylo jistě víc na trati i kolem. Pro řadu lidí to jistě znamenalo výzvu k tomu, aby běželi rychleji.:)

5 komentářů:

  1. Já koukala na neoficiální výsledky už včera večer a když jsem viděla ten Tvůj čas, myslela jsem, že padnu (z postele seďmo do postele ležmo) - pak že kdo je magor... Obří gratulace, to je úžasný výsledek!!! Jen tak dál :o)
    w.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Honzo,
    tak tedka zpetne me mrzi, ze jsem te nepozdravil, na Libenskem moste jsem videl ten uzasny napis "In the long run, every crisis ends", rikal jsem si, ze tomu chlapkovi musim rict, jak se mi to libi... a pak se mi nejak nedostalo dechu, predbehl jsem te a zpetne si uvedomil, ze je mi ten oblicej povedomy.
    V cili jsi byl minutku po me, ale to uz jsem asi upaloval dal, tak nic, priste:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Diky Nikie! Brzo se uzdrav!!!
    Diky Adame! Tak treba se nekdy pri behu ci jinak srazime... 1/2 PIM byl skvely, ovsem uz je cas se, jak rika Adam, posunovat dal:). Mimochodem, ja taky beham standardne kolem 2h bez vody:)[tim reaguju na tvuj komentar u Peggy:)].
    At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak vidím, i Ty jsi sklízel, co jsi zasel. Gratuluji moc a přeji hodně štěstí na Brdské.

    OdpovědětVymazat
  5. Diky, ja jsem v dusi tez sileny zahradnik, takze dobre chapu vazbu setba (pece o pole) a sklizen :). Mej se fajn, at se dari, nejen v Germanii, ale i v ceskych zavodech! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...