úterý 21. dubna 2009

Hezká čísla

Jako většina lidí co absolvovali naší alma mater mám určitou slabost na čísla. Člověk koukne na hodiny/kalendář/počítadlo km v autě a řekne to je hezky číslo:), symetricky, trend nahoru/dolů, prvních 6 čísel pí, další číslo je součtem (rozdílem) předchozích apod. Zkrátka pošuci:).

Nicméně to má i své pozitivní stránky. Člověk občas čísla (ta důležitá) zapomíná, jenže zkušení milovníci čísel to vědí a proto vybírají datumy pečlivě. Často i svoje narození:), datum svatby (3.3.1990 = 1 na 9= 9 na 0). Dnešní den má moje matka narozeniny (to už takové pěkně číslo není 21.4, ikdyz by se taky něco vyrobilo, ale důležité je, že ve stejný den (teda v jiném roce) má narozeniny i moje sqela manželka, jasné slunéčko:). Kamarádi tomu říkají, že jsem dotáhl optimalizaci do vyšších "pater". Takže se nemůže stát, že bych někdy zapomněl na oslavu narozenin ať už svoji matky nebo manželky. Jeden že základu šťastného manželství. [plus datum svatby, ale jak je vidět, ani to se nedá nezapomenout]

Takže když jsem si dnes pohodově běhal po ránu po prokopaku svých obligátních ranních 12km, nádhera nic jiného než nádhera:). [váha po 87.1] Tak jsem přemýšlel, co mi přidělené číslo na M říká (2859). Nic moc:), sice nějaké přesmyčky něco vytvářejí, ale obecně žádné krásné číslo to není, což zatím vystihuje můj pohled. Mordy přes neděli absolvoval 6h spinngovy maratón a změnil názor:), začal mě lákat na M:), taková volatilita v názorech mých kamarádů je horší než na kapitálových trzích. Člověk je pak zmítán nejistotou..:) No zatím to nebudu řešit a zítra si půjdu zase protáhnout tělo po ránu.

2 komentáře:

  1. Nespletl ses? Není to náhodou 2958?
    To by bylo o kus lepší :-)

    Nebo si to vezmi aspoň takhle:
    2 = 2
    8 = 2 na třetí
    5 = 2 + 3
    9 = 3 na druhou
    Jasně nic moc...

    Ale když jsi neměl šťastnou ruku při výběru čísla, třeba budeš mít šťastnější při "výběru" pořadí, na kterém doběhneš :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No praave:), ta presmycka na 2958 by se mi liiibila:).
    Ale asi jak to rikas tak to vidim pod sebou takhle:).
    5-2=3
    3 na 2 =9 a 2 na 3 = 8.. :).
    Nevim nevim, ale uz jsi me drobet nalomila:).
    Ono i (9-5) x 2 = 8 ..:). Ze bych? :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...